nl
   

Welkom bij BIQUE LIGHTING!

 

Bique lighting is een onafhankelijk lichtontwerp bureau. Hier worden creatieve en doordachte lichtontwerpen gemaakt voor architecture-, retail- en home projects.  Licht ontwerpen van lichtarchitecten voor architecten en opdrachtgevers waarbij de wensen van deze centraal staan, met als doel een zo optimaal mogelijk verlicht project waarbij de ruimtelijkheid en de voor ogen staande sfeer beter wordt dan men verwacht.

De meer dan 15 jaar werkervaring in de wereld van het licht heeft vele uitdagende projecten opgeleverd. Klik verder en kijk rond; het verhaal achter de plaatjes vertel ik u graag persoonlijk.

 

Hartelijke groet,  Svend Eric Panjer.

terug
   
About Me

Er zijn maar weinig projecten waar we de afgelopen 15 jaar niet aangewerkt hebben, van kerk tot woonhuis, van ziekenhuis tot aan restaurant. Je kan het zo gek niet bedenken of we hebben er wel eens ons licht over laten schijnen. Hierbij zit de meerwaarde in het ontwikkelen van een lichtconcept wat samen met de architect en opdrachtgevers tot stand komt. Deze weten als geen ander waar hun project aan moet voldoen. De moeilijkheid voor hen is echter het vertalen van deze visie in een passend lichtontwerp.

 

De kracht van bique lighting is dat we ons als interieur ontwerpers ontwikkeld en gespecialiseerd hebben als lichtarchitecten. Hierdoor zijn wij in staat deze vertaalslag om te zetten in helder en duidelijk lichtontwerp. Kortom we kijken niet alleen vanuit de techniek (nemen we wel mee maar we zullen u er niet al te veel mee vermoeien) maar vooral vanuit esthetica, ruimtelijkheid en sfeer.  Deze werkwijze leidt tot een perfecte maatwerk oplossing waar de verlichting zo optimaal mogelijk in is geïntegreerd.


   
lichtontwerp architectuur retail woonhuizen

Bique lighting biedt een breed scala aan lichtontwerp disciplines:  architectuur-, retailprojecten en woonhuizen zowel binnen alsmede buiten, tot en met het uitlichten en richten op locatie. De start is altijd vanuit creativiteit, omdat we geloven dat dit het verschil maakt. En we beleven er veel plezier aan om deze concepten ook tot aan de oplevering te begeleiden, want verandering ontstaat niet door lichtberekeningen of middels een flitsende powerpoint presentatie.

 

Om een project helder te laten verlopen is deze te ontrafelen in verschillende fases:  conceptontwikkeling & ontwerp en de realisatie. Wel zo inzichtelijk.

Lichtontwerp

Een passend lichtontwerp ontstaat in eerste instantie vanuit het concept welke tot stand komt in samenwerking met architect en/of opdrachtgever. Hierbij analyseren we nauw gezet het project waarbij we rekening houden met de architectuur, de beoogde uitstraling en een aantal technische aspecten.

 

Eén van de geheimen om tot een goed licht concept te komen is Bique lighting er zo vroeg mogelijk in te schakelen. Hierdoor is het mogelijk om een concept te ontwikkelen waarbij de verlichting zo optimaal mogelijk in de architectuur verwerkt kan worden.

Architectuur

Het begrip architectuur staat voor allerlei soorten projecten, zowel binnen als buiten. Centraal hierbij staan altijd de wensen van de opdrachtgever en/of architect. Hierbij wordt er eerst een uitgebreide analyse van het concept bepaald waarbij kwaliteit, ruimtelijkheid en duurzaamheid zeer belangrijke uitgangspunten zijn.

 

Vanuit deze uitgangspunten realiseren wij een helder en tijdloos lichtontwerp wat het optimale uit de architectuur haalt.

Retail

BIQUE is altijd op zoek naar de ziel van een retailformule. Waarom? Omdat die herkenning van de basis een klik tot stand brengt bij de opdrachtgever of klant.

En nog beter: omdat die basis een klik tot stand brengt bij de klanten van onze klanten.

 

Dat voorkomt een opstapeling van losse onderdelen zonder inzicht te hebben in het geheel, in de ziel van de formule.

Woonhuizen

Weinig staat zo dichtbij als uw eigen leefomgeving. Het is niet slechts wonen, u leeft er en misschien wel voor jaren.

 

De verlichting voor die omgeving kan vaak eenvoudig een stuk aangenamer, maar neem daar maar eens de tijd voor. Of nog lastiger, probeer daar maar eens keuzes in te maken. Opvallend om als lichtontwerper te ervaren dat men in allerlei situaties vaak refereert aan de lichtsituatie thuis, en de ontevredenheid hierover. Niet klaar, niet prettig, niet voldoende variabel zijn veel gehoorde opmerkingen.

 

Vaak is men dan op zoek naar een mooie lamp maar helaas is dat niet altijd de juiste oplossing. Vaker niet dan wel.

Bique lighting heeft een ruime ervaring in het realiseren van deze wensen in een vaker “wel” dan niet.

   
Armando museum

In een door Gerrit Rietveld ontworpen paviljoen de Zonnehof bevindt zich het Armando Museum. Voor deze tijdelijke huisvesting diende een lichtontwerp gemaakt te worden welke toegepast kan worden in de bestaande installaties en welke meeverhuisd kan worden naar een nieuwe locatie. Door deze installatie goed te onderzoeken kon de juiste fabrikant gevonden worden welke hier de geschikte armaturen voor had en alle andere museale eisen voldeed.

Lichtinstallatie:Ansorg
laden...